Seznam alergenů

Právně závazný od 13. 12. 2014, publikovaný v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. 10. 2011

  1. Obiloviny obsahující lepek:
    • pšenice (např. špalda, khorasan)
    • žito
    • ječmen
    • oves
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Arašidy a výrobky z nich
  6. Sójové boby a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
  8. Skořápkové plody:
    • mandle
    • lískové ořechy
    • vlašské ořechy
    • kešu ořechy
    • pekanové ořechy
    • para ořechy
    • pistácie
    • makadamie
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany (>10 mg/kg nebo mg/l)
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich